Trabzonspor'un Nijeryalı oyuncusu Nwakame, Macaristan kampında açıklamalarda bulundu: - Haber 1Haber 1

Trabzonspor'un Nijeryalı oyuncusu Nwakame, Macaristan kampında açıklamalarda bulundu:

Trabzonspor'un Nijeryalı oyuncusu Nwakame, Macaristan kampında açıklamalarda bulundu:
Son Güncelleme :

03 Temmuz 2024 - 21:01

114 okunma

SZEGED (AA) – Trabzonspor'un 2 yıllık sözleşme imzalayarak tekrar renklerine bağladığı Anthony Nwakaeme, "Ben de yine şampiyon olmak isterim. 10 kez daha arka arkaya şampiyon olmak isterim. Fırsat olursa iki elimle bunu kucaklamak isterim." dedi.

Nwakaeme, yeni sezon hazırlıkları 2. etap çalışmaları kapsamında Macaristan'ın Szeged kentinde çalışmalarını sürdüren bordo-mavili takımın antrenmanı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Nijeryalı oyuncu, geldiği günden bu yana sürecin iyi geçtiğini belirterek, "Oyuncu arkadaşlarımla tanıştım, yeni katılanlar var. 2-3 arkadaşla daha önce oynamıştım, tanıyordum. Tanımadığım arkadaşlarımla dünkü idmanda tanışma fırsatım oldu. Gayet güzel geçti süreç." şeklinde konuştu.

Forma giydiği mevkide Trezeguet, Orsic gibi oyuncuların olmasını da değerlendiren Nwakaeme, "Böylesine rekabetler takımlar için faydalı olan, takıma katkı sağlayan rekabetler. Trezeguet, Orsic ve ben burada oynayabilecek kalitesini göstermiş oyuncularız. Rekabeti kendi açımızdan değil takım açısından değerlendiriyoruz. Trabzonspor'a artı sağlamak katkı sağlamak için bu rekabet olacak. Kendi rekabetimizden ziyade Trabzonspor'a katkı sağlayacak bir rekabet olarak görüyorum." ifadesini kullandı.

– "Kendimi aynı değerlendiriyorum"

Nwakaeme, daha önce forma giydiği Suudi Arabistan takımı ile Trabzonspor arasında farkın bulunduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Ben nereye gidersem gideyim futbolu sadece futbol olarak görüyorum. Burası ile orası arasında şöyle fark var. Trabzonspor'dan ayrıldığımda şampiyon olan takımdan ayrılmıştım topa hükmeden, hakimeyet olan takımdan oraya gittim. Ülkenin en iyi takımlarından biri değildi. Savunma defans ağırlıklı oynayan takımdı, santrfor oynadığım için biraz farklı tarzdı. Ordaki hocalarıma başkanıma orda geçirdiğim süreç için teşekkür ediyorum. Futbol açısından böyle fark vardı. Fark olarak bunu görüyorum. Kendimi gittiğim dönemle aynı olarak değerlendiriyorum."

Ne zaman hazır olacağına ilişkin bir soruya Nwakaeme, "Hazır olmak için tam tarih vermek kolay değil. Gün gün bakıp kontrol edeceğiz durumu. Böyle durumlarda hocalarımızla, kendi vücudunuzla konuşursunuz. Gün gün bakıyorum. Bugün takımla başlayıp nasıl gideceğine bakacağız. Hocalarla görüşüp ne zaman hazır olacağımızı değerlendireceğiz." şeklinde yanıt verdi.

Nwakaeme, Trabzonspor'un şampiyonluk şansına ilişkin de "Herkes şampiyon olmak ister. Herkes bunun için mücadele eder. Ben de yine şampiyon olmak isterim. 10 kez daha arka arkaya şampiyon olmak isterim. Fırsat olursa iki elimle bunu kucaklamak isterim. Hiçbir şey imkansız değil. Herkesin hedefi şampiyonluk." diye konuştu.

-"Avcı, ne istediğini biliyor"

Teknik direktör Abdullah Avcı ile daha önce çalıştığını kaydeden Nijeryalı oyuncu, şöyle devam etti:

"Şampiyonluk senesi de birlikteydik. Hocamızı tanıyoruz. Ben şampiyonluk senesinden önce de tanımıştım. Kararlı bir hoca. Her zaman kazanmak isteyen ne istediğini bilen biri. Topa sahip olmak isteyen biri. Hocanız size ne istediğini söyler, uygulamaya çalışırsınız. Hocamı yakından tanıyoruz. Kendisinin ne isteyeceğini biliyorum, inanıyor, güveniyorum. Ondan öğrendiklerimizi uygulayıp tekrar başarılı olmaya çalışacağız."

Nwakaeme, Trabzon'dan ayrı kaldığında her şeyi özlediğini de belirterek, "Taraftarımızın statta çıkardığı o sesi özlediğimi söyleyebilirim. O atmosferi kazanma isteğini özledim. Bana Trabzon denildiğinde aklıma gelen ilk şey futbol. Ben de burada oynamayı özledim." ifadesini kullandı.

Dün A Milli Futbol Takımı'nın maçını izlemeye çalıştığını anlatan Nwakaeme, "Maçı açmaya çalıştım ama açamadım. Uğurcan'ı tebrik ediyorum, gayet iyi gidiyorlar, iyi turnuva çıkarıyorlar. Uğurcan özelinde milli takımı tebrik etmek istiyorum." diye konuştu.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.