Genç Kadın Judo Milli Takımı, Tacikistan'daki dünya şampiyonasının hazırlıklarını sürdürüyor - Haber 1Haber 1

Genç Kadın Judo Milli Takımı, Tacikistan'daki dünya şampiyonasının hazırlıklarını sürdürüyor

Genç Kadın Judo Milli Takımı, Tacikistan'daki dünya şampiyonasının hazırlıklarını sürdürüyor
Son Güncelleme :

25 Eylül 2024 - 14:04

66 okunma

TRABZON (AA) – Genç Kadın Judo Milli Takımı, 3-6 Ekim'de Tacikistan'da düzenlenecek Dünya Judo Gençler Şampiyonası'nda birincilik hedefliyor.

Estonya'nın başkenti Tallinn'de 5-8 Eylül'de gerçekleştirilen Avrupa Gençler Şampiyonası'nda 5. olan milliler; Trabzon, Ankara ve Konya Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcularıyla çalışmalarını Trabzon'da sürdürüyor.

Trabzon TOHM'de 19 Eylül'de başlayan kamptaki 8 milli judocu, Dünya Judo Gençler Şampiyonası hazırlıklarına, Genç Milli Takım teknik direktörleri Mustafa Kalaycı ve Hakan Aydoğan yönetiminde günde çift antrenmanla 30 Eylül'e kadar devam edecek.

Şampiyonada Türkiye adına 48 kiloda Zilan Ertem ve Begüm Doğruyol, 57 kiloda Ayşenur Karadağ, 63 kiloda Sinem Oruç, 70 kiloda Sümeyye Kaya ve Tuana Gülenay, 78 kiloda Gülsüm Ağaç ile +78 kiloda Yağmur Yılmaz madalya mücadelesi verecek.

Mustafa Kalaycı, AA muhabirine, 19 Eylül'de başlayan kamp sürecini günde 2, bazen 3 antrenmanla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tacikistan'daki şampiyonaya 8 sporcuyla hazırlandıklarını belirten Kalaycı; birbirinden iyi, kaliteli ve başarılı sporcularla ülkeyi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini dile getirdi.

Kalaycı, alt yaş kategorilerinde başarılı olan sporcularla dünya şampiyonluğunu hedeflediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Geçmişlerinde ümitler kategorisinde, Avrupa kupalarında başarılı olan sporcularımız. Son günümüzde de Türkiye olarak takım halinde yarışacağız. Daha öncesinde dünya ikincisi ve Avrupa şampiyonu olmuştuk. İnşallah bu şampiyonada da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz."

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

TGC 2024 Sedat Simavi Ödulleri