Samsun Devlet Opera ve Balesi "Masal Şatosu" müzikalini sahneledi - Haber 1Haber 1

Samsun Devlet Opera ve Balesi “Masal Şatosu” müzikalini sahneledi

Samsun Devlet Opera ve Balesi “Masal Şatosu” müzikalini sahneledi

06 Mart 2025 - 14:09

ABONE OL

SAMSUN (AA) – Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), "Masal Şatosu" çocuk müzikalini sanatseverlerle buluşturdu.

Şahan Gürkan ve Cennet Türker'in yazdığı, Çelik Kasapoğlu'nun bestesini yaptığı çocuk müzikali, Atatürk Kültür Merkezi Aydın Gün Sahnesi'nde beğeniye sunuldu.

"Uyuyan Güzel" masalından esinlenen, prensini beklemek yerine onu aramak için yola çıkan prensesi konu edinen müzikal, eserin yazarlarından Şahan Gürkan'ın rejisiyle sahneye konuldu.

Eserin koreografisi Zeynep Bengier, kostümleri Şükran Kırcı, dekor tasarımı Orhan Açıkgöz, ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz, video projeksiyonu ise Murat Turgut imzası taşıyor.

On dört şarkının yer aldığı "Masal Şatosu" çocuk müzikalinin konusu ise şöyle:

"Kötü Peri'nin büyüsü, Doralion kentini ve tüm dünyayı tehdit etmektedir. Bu büyüyü ancak bir 'Ya-Pi' yani yakışıklı bir prens bozabilecektir. Doralion kentinin güzel prensesi, soytarı Çatlak Çanak'ı prensi bulması için şatodan gönderir. Soytarı, Gergedan ve yolda karşılaştıkları terk edilmiş Köpüş, prensi bulmak için maceralı bir yolculuğa çıkarlar."​​​​​​

Çocukların ilgi gösterdiği müzikal, yarın saat 11.00'de tekrar sahnelenecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.