İzmir Devlet Opera ve Balesi "La Traviata" operasıyla seyirciyi selamlayacak - Haber 1Haber 1

İzmir Devlet Opera ve Balesi “La Traviata” operasıyla seyirciyi selamlayacak

İzmir Devlet Opera ve Balesi “La Traviata” operasıyla seyirciyi selamlayacak

03 Ekim 2024 - 11:22

ABONE OL

İZMİR (AA) – İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) yeni sezona opera evlerinin vazgeçilmez repertuvarlarından, İtalyan besteci Giuseppe Verdi'nin "La Traviata" eseriyle başlayacak.

İZDOB sanat sezonu açılışını, bu akşam Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Necdet Aydın Sahnesi'nde, Alexandre Dumas'ın "Kamelyalı Kadın" adlı romanından operaya uyarlanan, librettosu Francesco Maria Piave'ye ait opera ile yapacak.

Şef Roberto Gianola yönetiminde, Carlos Vilan rejisiyle sahnelenecek eserin dekor tasarımı Kaan Güreşçi, kostümleri Gülay Korkut Dinç, ışık tasarımı Müfit Özbek tarafından hazırlandı. Koroyu ise şef Orhan Öner Özcan yönetecek.

Aşkı için büyük acılar çeken ve fedakarlık yapan baş kahraman Violetta Valery'nin dram dolu ve ilgi çekici hayatını ele alan La Traviata'da, Violetta rolünü Özlem Ateş Aksungur, Eylem Demirhan ve Ayşe Şenoğul, Alfredo Germont rolünü Burak Dabakoğlu ve Levent Gündüz, Giorgio Germont rolünü ise Tamer Peker, Cengiz Sayın ve Cüneyt Ünsal üstleniyor.

– "Yeni sanat sezonunu çok büyük bir operayla açıyoruz"

Rejisör Carlos Vilan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir Devlet Opera ve Balesi olarak yeni sanat sezonunu opera evlerinin repertuvarlarında vazgeçilmez bir eser olan La Traviata ile karşılamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

İzmir'de La Traviata'nın beş yıl önce de sahnelendiğini, sanatseverlerce büyük ilgi ve beğeniyle karşılandığını belirten Vilan, "Güzel bir prodüksiyon yaptık, orkestra ve sahne çok genç, enerjileri çok yüksek. Yüreğimizden gelen büyük bir heyecanla bu prodüksiyonu hazırladık. Sahne üstü ve sahne arkasındaki herkes çok çalıştı." diye konuştu.

Şef Roberto Gianola ise eserde yer almaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

La Traviata, 5 ve 8 Ekim ile 3,5 ve 7 Kasım'da da sahnelenecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.