İscehisar'ın "mermer kebabı" coğrafi işaretle tescillendi - Haber 1Haber 1

İscehisar'ın “mermer kebabı” coğrafi işaretle tescillendi

İscehisar'ın “mermer kebabı” coğrafi işaretle tescillendi

10 Temmuz 2023 - 18:34

ABONE OL

AFYONKARAHİSAR (AA) – Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinin yöresel lezzeti "mermer kebabı"na, coğrafi işaret tescil belgesi verildi.

İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılıp kalıcı hale gelmesi için çalışmalar sürdürdüklerini belirtti.

Bu kapsamda İscehisar'a özgü "mermer kebabı"nın tescillendiğini aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Amacımız tescillenen markalarımızla kültürel mirasımızın ve varlıklarımızın bilinirliğini arttırıp tüm dünyaya tanıtmak, yerelden çıkıp ulusal bir lokasyona geçişi gerçekleştirmek. Tescile konu olan markası ile coğrafyamızla özdeşleşmiş ürünlerimizin ekonomiye kazandırılmasına yönelik çalışmalarımız devam edecek."

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.