İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, İstanbul'da partisinin iftar programına katıldı - Haber 1Haber 1

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, İstanbul'da partisinin iftar programına katıldı

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, İstanbul'da partisinin iftar programına katıldı

17 Mart 2025 - 0:00

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Dervişoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binası önünde düzenlenen iftar programında, her zaman milletle beraber olacaklarını, iftar sofralarını ve helal lokmaları paylaşmaya devam edeceklerini ifade etti.

Türkiye'nin şu anda seçim gündemi olmamasına rağmen yakın zamanda seçim olacakmış gibi bir gerginlik yaşandığını söyleyen Dervişoğlu, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin getirdiği en önemli handikaplardan bir tanesi de bu. Yerel seçimlerden çıktıktan sonra Türkiye'nin gündemine bir şekilde erken seçimler taşındı. Dolayısıyla muhtemel adaylar, yaşanan tartışmalar da siyaset sahnesinde iz bırakacak şekilde yaşama geçirildi." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili diploma tartışmalarına değinen Dervişoğlu, bu tartışmaların bırakılarak cumhurbaşkanı adaylarının yarışması gerektiğini belirtti.

Dervişoğlu, "Bugün Ekrem İmamoğlu'yla ilgili, yarın bir başka siyasi kimlik ve kişilikle ilgili birtakım tartışmalar belli ki kamuoyunun gündemine taşınacak. Diyelim ki yarın bir karar verildi ve Ekrem İmamoğlu'nun diploması yok sayıldı. Bunun sahada karşılığı ne olur? Farklı farklı siyasi tartışmaların sokağa taşınmasına sebep olur. Buradan sesleniyorum, Türk milletinin huzurunu bozmayın. Türkiye'nin bir hukuk devleti olmadığına delalet edecek kararların alınmasına aracılık etmeyin. Bu büyük milleti sokaklara düşürüp kaosun tarafı gibi göstermeyin." ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısı ile terör örgütünün silah bırakması için başlatılan sürece de değinen Dervişoğlu, "İYİ Parti olarak Türk milletinin kimliğinin, tek dilliliğinin, vatandaşlık tanımının ve üniter devlet yapısının tartışma masasına yatırılmasına asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Süreç kapsamında DEM Parti'nin siyasi partilere yönelik ziyaretlerine ilişkin Dervişoğlu, "Türkiye'nin geleceğiyle ilgili tanzim edilen projeyi, Abdullah Öcalan denen terörist başının merhametinde arayan hiç kimse İYİ Parti'nin kapısını çalamayacaktır. Bunu herkesin bilmesini istiyorum." dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.