HÜDA-PAR lideri Yapıcıoğlu rest çekti: Anayasa'nın 4. maddesine karşıyız - Haber 1Haber 1

HÜDA-PAR lideri Yapıcıoğlu rest çekti: Anayasa’nın 4. maddesine karşıyız

HÜDA-PAR lideri Yapıcıoğlu rest çekti: Anayasa’nın 4. maddesine karşıyız

15 Eylül 2024 - 17:36

ABONE OL

Anayasa’nin ilk dört maddesi ile ilgili sözleri nedeniyle kamuoyunun tepkisini çeken HÜDA-PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu, ses yükseltti, Anayasa resti çekti: “4. maddeye karşıyız, ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim!”

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yeni anayasa tartışmalarına katıldı, yine çok konuşulacak, yine çok tepki çekecek sözlere imza attı. Yapıcıoğlu, canlı yayında yaptığı konuşmada, “Anayasa’nın 4. maddesi olmasın diyoruz. Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim” dedi.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde AKP listelerinden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giren HÜDA-PAR lideri, “Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim, buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar,” dedi. Yapıcıoğlu, Malazgirt törenlerinde Cumhur İttifakı ortakları ve kuvvet komutanlarıyla bir araya geldiği bir ortamda da benzer ifadeler kullanarak, Anayasa’nın 4. maddesine olan karşıtlığını açıkça dile getirdi.

Kısa Dalga’nın aktardığına göre, Yapıcıoğlu, şöyle devam etti: “Biz, anayasanın 4’üncü maddesi olmasın diyoruz. Kameraya bakarak söyleyeyim bir daha. Anayasa’nın 4. maddesi olmasın diyoruz. Anayasa’da değiştirilemez maddeler olması demek, bütün değiştirilemez dediğiniz maddelerin hepsini değiştirelim anlamında değildir.”

Yapıcıoğlu, bu maddenin gelecek nesillerin iradesine ipotek koyduğunu savunarak, diğer maddeler üzerinde ise müzakereye açık olduklarını belirtti.

ANAYASA’NIN 4. MADDESİ NE DİYOR?

Anayasa’nın 1’inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.”

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.