Yeryüzü Doktorları Gazze'ye yardımlarını Ürdün üzerinden de sürdürüyor - Haber 1Haber 1

Yeryüzü Doktorları Gazze'ye yardımlarını Ürdün üzerinden de sürdürüyor

Yeryüzü Doktorları Gazze'ye yardımlarını Ürdün üzerinden de sürdürüyor

09 Temmuz 2024 - 12:45

ABONE OL

ANKARA (AA) – Yeryüzü Doktorları, Gazze'ye Ürdün üzerinden de destek vermeye başladı.

Yeryüzü Doktorları'ndan yapılan açıklamada, Gazze'de 2015'ten beri sağlık hizmetlerini sürdüren derneğin, 7 Ekim'den bugüne saldırı altında kalan şehirde yaşananlara yakından tanıklık ve insani yardım çalışmalarına da aralıksız devam ettiği bildirildi.

Ablukayla birlikte geçişlerin durma noktasına geldiği Gazze'ye, Ürdün'den de yardım sevkiyatı gerçekleştirmeye başlandığı bildirilerek, bu hafta yaklaşık 6 bin ihtiyaç sahibine gıda sevkiyatının yola çıkarıldığı kaydedildi.

Yeryüzü Doktorları'nın, şehrin kuzeyinde Endonezya Hastanesinde, güneyinde ise El Aksa ve Nasser hastanelerinde acil müdahalelerde bulunduğu, sıcak yemek ve ekmek dağıtımını sürdürdüğü ifade edildi.

Derneğin saldırıların başladığı günden bugüne yardım çalışmalarıyla 400 binden fazla ihtiyaç sahibine ulaştığı kaydedildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.