Şanlıurfa'da husumetli aileler barıştırıldı - Haber 1Haber 1

Şanlıurfa'da husumetli aileler barıştırıldı

Şanlıurfa'da husumetli aileler barıştırıldı

12 Temmuz 2024 - 16:22

ABONE OL

ŞANLIURFA (AA) – Şanlıurfa'da düzenlenen barışma yemeğiyle üç aile arasındaki husumet sona erdi.

Yaklaşık 10 ay önce Şedadi aşiretine mensup Ilık ailesiyle Pijan aşiretinden Arık ve Ergün aileleri arasında çıkan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği kavga sonrası aileler arasında husumet başladı.

Husumetin sonlandırılması için bölgenin ileri gelenleri ve kanaat önderleri girişimde bulundu. Ailelerin ikna edilmesinin ardından bir otelde barışma yemeği düzenlendi.

Programda salavat getiren taraflar, İl Müftüsü Ramazan Tolan tarafından okunan duanın ardından kucaklaşarak aralarındaki husumeti bitirdiklerini söyledi.

Eski AK Parti Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu, burada yaptığı konuşmada, husumetin sona erdirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, bir daha böyle üzücü olayların yaşanmaması temennisinde bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.