Sakarya'da fırtınayla oluşan şiddetli dalgalar mendireklere zarar verdi - Haber 1Haber 1

Sakarya'da fırtınayla oluşan şiddetli dalgalar mendireklere zarar verdi

Sakarya'da fırtınayla oluşan şiddetli dalgalar mendireklere zarar verdi

01 Ekim 2024 - 19:40

ABONE OL

SAKARYA (AA) – Sakarya'nın Karadeniz'e kıyısı olan Kocaali ilçesinde fırtına dolayısıyla şiddetlenen dalgalar Melenağzı Limanı'ndaki mendireklerde zarara yol açtı.

İlçede rüzgarın hızının saatte 30 kilometreye ulaşması ve dalga yüksekliğinin 6 metreyi bulmasıyla balıkçılar zor anlar yaşadı. Daha önce yapılan meteorolojik uyarılar dolayısıyla denize açılmayan balıkçılar, limandaki teknelerinin zarar görmemesi için tedbir almaya çalıştı.

Kocaali Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Tan, AA muhabirine, Karadeniz'de yaşanan fırtına nedeniyle mendireklerin tahrip olduğunu söyledi.

Dalgaların Melen Çayı'na ulaşmasıyla burada demirleyen teknelerin de zarar gördüğünü belirten Tan, limandaki hasarın giderilmesi ve önlem alınması için yetkililerden yardım istedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.