Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Karabük'ün yüksek kesimlerine kar yağıyor - Haber 1Haber 1

Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Karabük'ün yüksek kesimlerine kar yağıyor

Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Karabük'ün yüksek kesimlerine kar yağıyor

08 Nisan 2025 - 11:32

ABONE OL

SAKARYA (AA) – Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Karabük'ün yüksek kesimlerinde kar yağışı aralıklarla sürüyor.

Kocaeli'de Samanlı Dağları'nın 1640 rakımlı zirvesinde yer alan Kartepe Kayak Merkezi ile Kuzuyayla Tabiat Parkı'nda kar yağışı etkili oluyor. Yağışın ardından Samanlı Dağları'nın alçak kesimleri yeniden beyaz örtüyle kaplandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Kartepe'de kar yağışının pazartesi gününe kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

İzmit kent merkezinde ise hava sıcaklığının gündüz 12, gece 3 derece civarında seyretmesi öngörülürken, pazartesiden itibaren sıcaklıkların yükseleceği tahmin ediliyor.

– Sakarya

Sakarya'nın Kocaali ve Hendek ilçeleri arasında bulunan Çam Dağı yağışın ardından beyaz örtüyle kaplandı.

Gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı sayesinde Çam Dağı sabaha karşı beyaza bürüdü.

Köknar, gürgen, meşe, akasya ve kestane ağaçlarının dalları karın ağırlığıyla eğildi.

Yeni filizlenen çiçekler ve tomurcukların kar örtüsü altında kaldığı bölgede oluşan kış manzaraları havadan da görüntülendi.

– Bolu ve Düzce

Bolu'nun çevresinde bulunan yaylalar ile yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışı görüldü.

Gece saatlerinde başlayan kar yağışı, Abant Gölü Milli Parkı, Yedigöller Milli Parkı, Gölcük Tabiat Parkı, Kartalkaya ile Aladağ bölgesinde etkili oldu. Yağışın ardından kentin yüksek kesimleri beyaza büründü.

Düzce'nin Gölyaka ilçesine bağlı yaylalar ve yüksek rakımlı köylerde kar yağdı.

Saçmalıpınar, Kardüz, Pürenli Yaylaları ile Yunusefendi, Çamlıbel ve Bakacak köyleri yağışın ardından beyaz örtüyle kaplandı.

– Karabük

Karabük il merkezi ve ilçelerinde gece başlayan sağanak, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı.

Kar yağışının ardından Keltepe Kayak Merkezi, Karabük-Bartın kara yolunun 1030 rakımlı Ahmetusta Geçidi, D-100 kara yolu ve ilçelerin yüksek kesimleri beyaza büründü.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.