
ANKARA (AA) – OSTİM Teknik Üniversitesinin 4. geleneksel iftar programı gerçekleştirildi.
Program, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek ve Ekvador Cumhurbaşkanı Yardımcısı Veronica Abad Rojas'ın selamlama konuşmalarıyla başladı.
Ramazan ayında katılımcılarla birlikte olmaktan onur duyduğunu belirten Rojas, "Bizi kutsal kitabın öğretilerini düşünmeye ve her şeyden önce barış yollarını takip etmek için kalplerimizi birleştirmeye çağıran bir zamandır ramazan." dedi.
Rektör Yülek de "Maalesef biz burada rahat, mutlu, güzel iftarlar yapıyoruz ama kardeşlerimiz Gazze'de şu anda bir terörist yapı tarafından katliama tabi tutuluyorlar. Onları da unutmayalım, dualarımızda en azından aklımıza getirelim." ifadelerini kullandı.
İftara, Kamu Başdenetçisi Mehmet Akarca, Yargıtay Birinci Başkanvekili Ahmet Ömeroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Recai Akyel, Türk Dil Kurumu Başkanı Osman Mert ile bazı yüksek yargı üyeleri, milletvekilleri, vali yardımcıları ve iş insanları da katıldı.