Kosova'da "Rame Lahaj Uluslararası Opera Festivali"nin gala konseri düzenlendi - Haber 1Haber 1

Kosova'da “Rame Lahaj Uluslararası Opera Festivali”nin gala konseri düzenlendi

Kosova'da “Rame Lahaj Uluslararası Opera Festivali”nin gala konseri düzenlendi

03 Ağustos 2024 - 7:20

ABONE OL

PRİŞTİNE (AA) – Kosova'nın başkenti Priştine'de "4'üncü Rame Lahaj Uluslararası Opera Festivali"nin gala konseri gerçekleştirildi.

Priştine’nin merkezindeki İskender Bey Meydanı'nda açık havada düzenlenen gala konserinde, dünyaca ünlü tenorlar Rame Lahaj, Murat Karahan ve Charles Castronovo sahne aldı.

Tenorların performansını Kosova Başbakanı Albin Kurti’nin yanı sıra çok sayıda davetli izledi.

Konser öncesi yapılan konuşmalarda, Priştine’nin görkemli bir opera salonuna ihtiyaç duyduğuna vurgu yapıldı.

Yaklaşık iki saat süren konserde binlerce izleyiciden büyük alkış alan sanatçılar, klasik eserler, Arnavutça ve Türkçe eserlerin yanı sıra "Sene de qalmaz" ile "Shkodra ka plot dashuri" eserlerini birlikte seslendirdi.

Tenorlara, Sascha Goetzel'in şefliğindeki Kosova Opera Orkestrası eşlik etti.

21 Temmuz’da başlayan ve çok sayıda yerli ile yabancı opera sanatçısını Kosovalı sanatseverlerle buluşturan "4’üncü Rame Lahaj Uluslararası Opera Festivali" gala konseriyle sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.