
PRİŞTİNE (AA) – Kosova Uluslararası Maarif Okulları öğrencileri, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 110. yıl dönümü ve İstiklal Marşı'nın kabulünün 104. yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a mektuplar yazdı.
Kosova Uluslararası Maarif Okullarından yapılan yazılı açıklamaya göre, okul yöneticileri ve öğrencileri, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı'yı ziyaret etti.
Öğrenciler, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 110. yıl dönümü ve İstiklal Marşı'nın kabulünün 104. yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a yazdıkları mektupları Büyükelçi Angılı'ya teslim etti.
Kendisini ziyaret eden öğrencilerle tek tek tanışan Büyükelçi Angılı, mektupları Cumhurbaşkanlığına ileteceğini ifade etti.
Öğrenciler, ziyaret kapsamında ayrıca Angılı'ya hazırladıkları İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'un portresini içeren tabloyu takdim etti.
Angılı, hediyeden dolayı öğrencilere teşekkür ederek, Türkiye ile Kosova arasındaki dostane ilişkilerin pekişmesine yaptığı katkılardan dolayı Maarif Okulları'na teşekkür etti.
Öte yandan, Maarif Okulları öğrencileri, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 110. yıl dönümü dolayısıyla ülkenin güneyindeki Prizren şehrinin merkezinden tarihi kaleye kadar yürüdü.
Türk, Kosova ve Arnavutluk bayrakları ve "Çanakkale Şehitlerini Saygıyla Anıyoruz" yazılı afişle yürüyen öğrenciler, kalede İstiklal Marşı'nı okudu, Çanakkale türküsünü seslendirdi.
Eğitim faaliyetlerine 2017'de başlayan Kosova Uluslararası Maarif Okullarının Priştine ve Prizren şubelerinde 750'den fazla öğrenci eğitim görüyor.