Konya'da kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle leyleklere yiyecek bırakıldı - Haber 1Haber 1

Konya'da kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle leyleklere yiyecek bırakıldı

Konya'da kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle leyleklere yiyecek bırakıldı

21 Mart 2025 - 17:21

ABONE OL

KONYA (AA) – Konya'da kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle leyleklere yiyecek takviyesi yapıldı.

Beyşehir Kültür, Turizm ve Doğa Derneği ile Beyşehir Belediyesi tarafından Yeşildağ Mahallesi'ndeki Leylekler Vadisi ile Adaköy Mahallesi'nde bulunan Leylekler Tepesi'ndeki ardıç ağaçlarının üzerinde bulunan leylek yuvalarına ve buralara yakın yerlere tavuk eti bırakıldı.

Dernek Başkanı Mustafa Büyükkafalı, mart ayında leylek yuvalarının dolmaya başladığını söyledi.

Leyleklerin ilçeye geldiğinde kar yağışı ve dondurucu soğuk havanın etkisi altında kaldığını ifade eden Büyükkafalı, "Bu derece soğuğa alışkın değillerdi. Leyleklere, konunun uzmanı akademisyenler tarafından önerilen gıdayı vermeye çalıştık." diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.