KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Netanyahu'nun ABD Kongresinde konuşmasına tepki gösterdi: - Haber 1Haber 1

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Netanyahu'nun ABD Kongresinde konuşmasına tepki gösterdi:

– “Netanyahu, masum insanları, çocukları öldüren bir başbakan. Bunlara sebep olan adamı Washington’da ağırlayıp, Kongrede konuşturup ayakta alkışlamak medeniyet değildir”

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Netanyahu'nun ABD Kongresinde konuşmasına tepki gösterdi:

25 Temmuz 2024 - 23:02

ABONE OL

LEFKOŞA (AA) – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, "(İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu, masum insanları, çocukları öldüren bir başbakan. Bunlara sebep olan adamı, Washington'da ağırlayıp, Kongrede konuşturup ayakta alkışlamak medeniyet değildir." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ertuğruloğlu, bir etkinlik kapsamında KKTC'de bulunan, Karabağ Savaşı'nda şehit olan askerlerin çocuklarını, Bakanlık binasında kabul etti.

Ertuğruloğlu, burada yaptığı konuşmada, Netanyahu'nun ABD Kongresinde konuşma yapmasını, "Burada bir yanlış var, bu doğru olamaz." sözleriyle eleştirdi.

İsrail'in Gazze'de en az 20 bin çocuğu katlettiğini ve halen buna devam ettiğini, saldırılarda hedefin siviller olduğunu vurgulayan Ertuğruloğlu, "Netanyahu, masum insanları, çocukları öldüren bir başbakan. Bunlara sebep olan adamı Washington'da ağırlayıp, Kongrede konuşturup ayakta alkışlamak medeniyet değildir. Bu başka bir şeydir. Asla kabul edilemez." değerlendirmesinde bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.