Kilis'ten Gazze'ye 80 tır yardım malzemesi yola çıktı - Haber 1Haber 1

Kilis'ten Gazze'ye 80 tır yardım malzemesi yola çıktı

Kilis'ten Gazze'ye 80 tır yardım malzemesi yola çıktı

03 Ağustos 2024 - 19:45

ABONE OL

KİLİS (AA) – Kilis'te, "Gazze'ye Destek Ol" kampanyası kapsamında toplanan 80 tırlık gıda ve hijyen malzemeleri, Gazze'ye gönderilmek üzere Mersin Limanı'na uğurlandı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kilis Lojistik Merkezi Basın Sorumlusu Yakup Alaca, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yardımların Gazze halkının sıkıntılarının bir nebze de olsa giderilmesi amacıyla hazırlandığını söyledi.

Yardım kampanyasına destek verenlere teşekkür eden Alaca, şöyle konuştu:

"İsrail 7 Ekim 2023'den bu yana saldırılarına devam ediyor. Katil İsrail 40 bin Gazzeli'yi şehit etti. Gazze'de şu an 2,3 milyon insan açlıkla karşı karşıya kalmış vaziyette. İHH olarak çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bugün burada Mersin Limanı'na 80 tır yardım gönderiyoruz. Bu tırlar Mersin Limanı'nda bulunan 3. yük gemimize yüklenip Gazze'ye ulaştırılacak.

Konuşmanın ardından tırlar, Gazze'ye gönderilmek üzere Mersin Limanı'na uğurlandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.