"İyilik Çatısı Projesi" Hatay'da depremzede çocuklara umut olmaya devam ediyor - Haber 1Haber 1

“İyilik Çatısı Projesi” Hatay'da depremzede çocuklara umut olmaya devam ediyor

“İyilik Çatısı Projesi” Hatay'da depremzede çocuklara umut olmaya devam ediyor

26 Temmuz 2024 - 18:05

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Hayrat İnsani Yardım Derneğince 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından başlatılan "İyilik Çatısı Projesi", Hatay'da afetzede çocukların yaralarını sarmaya devam ediyor.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında, depremden etkilenen yaklaşık 500 çocuğa bir yılı aşkın süredir uzman psikologlar eşliğinde psikososyal destek ve değerler eğitimi veriliyor.

Proje kapsamında ayrıca gönüllü eğitmenlerin katkılarıyla uygulamalı bilim ve teknoloji eğitimlerini de kapsıyor.

Verilen eğitimler arasında robotik kodlama, 3 boyutlu tasarım, temel matematik ve fizik derslerinin yanı sıra akıl ve zeka oyunları da bulunuyor. Bu eğitimler, afetzede çocukların analitik düşünme ve sosyal becerilerinin gelişmesine önemli katkı sağlıyor.

Projeyle depremden etkilenen çocukların geleceğe umutla bakmalarına yardımcı olmak hedefleniyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.