İstanbul Boğazı'nda arıza yapan gemi kurtarıldı - Haber 1Haber 1

İstanbul Boğazı'nda arıza yapan gemi kurtarıldı

İstanbul Boğazı'nda arıza yapan gemi kurtarıldı

15 Ekim 2024 - 12:00

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Norveç'ten Zonguldak'a seyir halindeyken Anadolu Hisarı önlerinde makine arızası yapan ve sürüklenerek sahile temas eden gemi kurtarılarak Türkeli Demir Sahası'na demirletildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Norveç'ten Zonguldak'a seyir halinde olan 134 metre boyundaki çimento taşıyan "BLUE CIMENT 1" isimli geminin İstanbul Boğazı Anadolu Hisarı önlerinde makine arızası yaptığı belirtildi.

Sürüklenerek sahile temas eden gemi için "KURTARMA-8" ve "KURTARMA-11" römorkörlerinin ivedilikle yönlendirildiği aktarılan açıklamada, "Makine arızası yapan gemi, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezimiz koordinasyonunda, kılavuz kaptanımız ve KURTARMA-8 römorkörümüz eşliğinde Türkeli Demir Sahası'na emniyetle demirletildi." ifadelerine yer verildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.