İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları İstanbul'da protesto edildi - Haber 1Haber 1

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları İstanbul'da protesto edildi

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları İstanbul'da protesto edildi

04 Ekim 2024 - 16:47

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını Eminönü'nde protesto etti.

Eminönü Meydanı'nda toplanan parti üyeleri "Vicdanın Sesini Duy! Harekete Geç!" yazılı pankart açtı. Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail aleyhine ifadelerin yer aldığı dövizler taşıyan gruptakiler, çeşitli sloganlar attı.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, burada yaptığı açıklamada, İsrail'in son bir yıldır tüm dünyanın gözü önünde yakın tarihin en büyük katliamlarına imza attığını söyledi.

Yazıcı, "Okulları, hastaneleri, camileri bombalayan bu gözü dönmüş teröristler yaşlı, çocuk, kadın demeden mazlumların üzerine ölüm yağdırmaktadır. Bu süreçte tüm savaş suçlarını işleyen, uluslararası tüm hukuk kurallarını yok sayan siyonizme karşı maalesef ki somut adımlar atılmamıştır." diye konuştu.

Filistin'in insanlığın, umudun ve vicdanın kalesi olduğunu belirten Yazıcı, "Biliyoruz ki zafer inananlarındır, mazlumlarındır ve insanlıktan yana olanlarındır. Emperyalizm ve siyonizme geçit vermeyeceğiz. Bölgemizi kaosa, savaşa ve gözyaşına teslim etmeyeceğiz." dedi.

Eyleme, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Azmi Mustafa Kaya da katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.