İHH'den yetim öğrencilere okul çantası ve kırtasiye desteği - Haber 1Haber 1

İHH'den yetim öğrencilere okul çantası ve kırtasiye desteği

İHH'den yetim öğrencilere okul çantası ve kırtasiye desteği

17 Eylül 2024 - 14:42

ABONE OL

İDLİB (AA) – İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Amasya İHH ve bağışçılarının desteğiyle Suriye'de 1674 yetim çocuğa okul çantası ve kırtasiye seti dağıtıldı.

Suriye'de zor yaşam koşullarına rağmen eğitim gören çocuklar, İHH'nin "Eğitimi Destekleme Çalışmaları" çerçevesinde destekleniyor.

Bu kapsamda İHH İnsani Yardım Vakfı, Amasya İHH ve bağışçılarının katkılarıyla Suriye'deki 1674 yetim çocuğa okul çantası ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

Yapılan yardım çalışması, savaşın yıkıcı etkilerine rağmen eğitim hayatlarını sürdürmeye çalışan yetimlerin yüzünü güldürdü.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, AA muhabirine, eğitimli bir neslin yetişmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Tosun, "Yetim öğrencilerimizin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Amasya İHH ve bağışçılarımızın desteğiyle bu yıl da okul çantası ve kırtasiye malzemeleri dağıttık." dedi.

Tosun, "Çantaların içinde defter, kalem, silgi, cetvel ve boyama takımları gibi temel okul ihtiyaçları bulunuyor. Bu çalışmamızla 1674 yetim öğrencimize ulaştık. Önümüzdeki günlerde kırtasiye seti ve okul çantası dağıtımlarımız devam edecek. Bu çalışmaya verdikleri destekten ötürü Amasya İHH ve bağışçılarına teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

İHH, Suriye'de 2011 yılında başlayan iç savaştan bu yana yetim çocukların eğitim hayatına katkıda bulunmak amacıyla çalışmalar yürütüyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.