GÜNCELLEME - Ordu'nun Altınordu ilçesinde şiddetli yağış su baskınlarına neden oldu - Haber 1Haber 1

GÜNCELLEME – Ordu'nun Altınordu ilçesinde şiddetli yağış su baskınlarına neden oldu

– BELEDİYE BAŞKANININ AÇIKLAMASI VE DETAYLAR EKLENDİ

GÜNCELLEME – Ordu'nun Altınordu ilçesinde şiddetli yağış su baskınlarına neden oldu

11 Ağustos 2024 - 21:00

ABONE OL

ORDU (AA) – Ordu'nun Altınordu ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

İlçede aralıklarla süren sağanak, kısa sürede şiddetini artırdı. Yağışla birlikte ilçedeki bazı yol ve caddelerde su birikintileri oluştu.

Bazı iş yerleri ile evlerin bodrum katlarını su bastı, Karadeniz Sahil Yolu'nda sürücüler araçlarıyla ilerlemekte zorluk yaşadı.

Öte yandan, Altınordu-Ulubey yolu su seviyesinin artması nedeniyle kısa süreli ulaşıma kapandı. Suyun çekilmesinin ardından yol, yeniden trafiğe açıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ilçedeki su tahliye çalışmaları sürüyor.

Öte yandan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, aşırı yağışların taşkına dönüşmesiyle belediyeye toplam 110 şikayet geldiğini ifade etti.

Bu şikayetlerin 45’iin ev ve iş yerlerine ait olduğu bilgisini paylaşan Tepe, şunları kaydetti:

"Sorumluluk sahası ayırt etmeksizin gelen şikayetlerin şu ana kadar 80’ine müdahale ettik. Kent merkezimizle birlikte kırsal mahallelerimizde de müdahale çalışmalarımız devam ediyor. Olumsuzlukların ortadan kaldırılması için tüm imkanlarımızla sahada özveriyle çalışmalar yürüten ekibimize teşekkür ediyorum. Aşırı yağışlardan olumsuz etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi paylaşıyorum. Birlikte tüm olumsuzlukları aşacağız."

Diğer taraftan Karşıya Mahallesi'nde aşığı yağış sonucu evini su basan hasta bir vatandaş Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince kurtarılarak 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.