"Gülümseyin Geliyoruz" tiyatro ekibi deprem bölgesi için yola çıktı - Haber 1Haber 1

“Gülümseyin Geliyoruz” tiyatro ekibi deprem bölgesi için yola çıktı

“Gülümseyin Geliyoruz” tiyatro ekibi deprem bölgesi için yola çıktı

11 Eylül 2024 - 16:26

ABONE OL

ERZURUM (AA) – Erzurum'da, Yakutiye Gençlik Merkezi tiyatro ekibi, "Gülümseyin Geliyoruz" ve "Okula Hazırlık" projeleri kapsamında "asrın felaketi"nden etkilenen illerde çocuklar için oyunlar sergilemek üzere yola çıktı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden (GSİM) yapılan açıklamaya göre, GSİM Yakutiye Gençlik Merkezi Tiyatro ekibi, 6. kez deprem bölgesinde çocuklarla bir araya gelecek.

Bakanlığın "Gülümseyin Geliyoruz" ve "Okula Hazırlık" projeleri kapsamında, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde tiyatro gösterisi yaparak öğrencilere bir nebze olsun moral aşılamaya çalışacak tiyatro ekibi yola çıktı.

Yönetmen Ferhat Raşit Kına ve 16 kişilik ekibi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur ile Gençlik Hizmetleri Müdürü Zülküf Yılmaz uğurladı.

Yakutiye Gençlik Merkezi Tiyatro hocası Kına, ekip olarak anlamlı bir yolculuğa çıktıklarını, afetten itibaren deprem bölgesine 5 kez gittiklerini ve 6. kez deprem bölgesinde afetzede çocuklarla buluşacakları için heyecanlı olduklarını belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.