Edirne'deki okullarda "Yeşilay" dersi yapıldı - Haber 1Haber 1

Edirne'deki okullarda “Yeşilay” dersi yapıldı

Edirne'deki okullarda “Yeşilay” dersi yapıldı

05 Mart 2025 - 11:55

ABONE OL

EDİRNE (AA) – Edirne'de, Yeşilay Haftası dolayısıyla okullarda "Yeşilay" dersi işlendi.

Yeşilay Edirne Şubesi ve Trakya Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu işbirliğinde ilk ve ortaokullardaki öğrencilere 2 ders saatinde eğitim verildi.

Selimiye İmam Hatip Ortaokulundaki eğitimde Yeşilay gönüllüsü 30 üniversiteli, öğrencilere "teknoloji" ve "tütün" bağımlılığından korunma ve "sağlıklı yaşam" konularında bilgi verdi.

Yeşilay ile ilgili sunumların yapıldığı derste öğrencilere hediyeler verildi.

Okulda öğrencilere teneffüslerde de bilgi verilmesi amacıyla stant kuruldu.

Yeşilay Edirne Şube Personeli Esra Güzey, AA muhabirine, Yeşilayın 105 yıldır bağımlılıkla mücadele ettiğini söyledi.

Yeşilayın bağımlılıkla mücadele ederken toplumu bilgilendirmeye de devam ettiğini anlatan Güzey, Yeşilay Haftası boyunca okullarda eğitimler düzenlediklerini dile getirdi.

Topluluğun başkanı Selim Kılınçer de eğitim verilen okullarda Yeşilay Kulübü kurduklarını belirterek, Yeşilay gönüllülerinin her geçen gün arttığını kaydetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.