
ANKARA (AA) – Başkentte bir alışveriş merkezindeki oyun alanında bulunan top havuzuna, down sendromlu olduğu gerekçesiyle alınmayan çocuğun annesi Hatice Öner Yüce, işletmeye tepki gösterdi.
Ankara'nın Etimesgut ilçesinde öğretmeniyle bir alışveriş merkezindeki oyun alanına giden 7 yaşındaki down sendromlu çocuk, işletme yetkilileri tarafından top havuzuna alınmadı.
Olayı görüntüleyen çocuğun öğretmeni, durumu aileye ve yetkililere bildirdi.
Olayı, öğretmenin kendisine gönderdiği videoyla öğrendiğini anlatan anne Hatice Öner Yüce, "Öğretmenimiz jeton almak istiyor, oğlum özel gereksinimli olduğu için jeton vermek istemiyorlar. Öğretmeni, 'Benimle birlikte alana girsin' diyor. Bu sefer de gerekçe olarak, 'Sizi aldığımızda buraya diğer veliler de çocuklarıyla girmek isteyecekler' diyerek reddediyorlar." ifadelerini kullandı.
İşletmeye tepki gösteren Yüce, "Olaya her vicdan sahibi insan, her anne gibi tabi ki üzüldüm. Bu üzüntü için çok derin bir üzüntü diyemeyeceğim çünkü bu zamana gelene kadar 7 yıl boyunca farklı alanlarda, farklı platformlarda derin acılarla karşılaştık. O durumlar beni güçlendirerek bugüne getirdi." dedi.
Bu oyun alanında aynı durumu yaşayan başka velilerin de olduğunu dile getiren Yüce, yetkililerin kendileriyle iletişime geçmediğini, yasal haklarını kullanarak olayın takipçisi olacaklarını söyledi.
Türkiye Down Sendromu Derneği öncülüğünde aynı mağduriyeti yaşayan aileler de oyun alanının önünde buluştu.
Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Cansu Korkmaz, oyun oynamak isteyen down sendromlu bir çocuğun yaşıtlarından ayrıştırılmaması gerektiğini, yaşanılan olayın ayrımcılık olduğunu belirtti.
Yetkililerle görüşmek için oyun alana geldiklerini aktaran Korkmaz, alanın kapalı olması nedeniyle kimseyle görüşemediklerini ifade etti.