CHP Tüzük Kurultayı, 6 Eylül'de yapılacak - Haber 1Haber 1

CHP Tüzük Kurultayı, 6 Eylül’de yapılacak

– Tüzük değişikliği yapmak ve program değişikliği çalışmalarını başlatmak üzere gerçekleştirilecek Olağanüstü Kurultay, resmen 6 Eylül’de başlayacak ve 9 Eylül’e kadar çalışmalarına Ankara’da devam edecek

CHP Tüzük Kurultayı, 6 Eylül’de yapılacak

04 Ağustos 2024 - 22:47

ABONE OL

ANKARA (AA) – CHP’nin 6-9 Eylül’de, tüzük değişikliği ve program değişikliği çalışmalarını başlatma gündemiyle toplanacak Olağanüstü Kurultayı’nın sembolik açılışı, Sivas Kongresi’nin 105’inci yıl dönümü 4 Eylül’de Sivas’ta yapılacak.

Partiden yapılan açıklamaya göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında bugün yapılan Parti Meclisinde (PM), Tüzük Kurultayı’nın toplanması kararlaştırıldı.

Açıklamaya göre, Kurultay’ın sembolik açılışı, Sivas Kongresi’nin 105’inci yıl dönümü 4 Eylül’de Sivas’ta yapılacak. Bu toplantıya, Parti Meclisi üyeleri, Meclis Grubu ve İl Başkanları katılacak.

Tüzük değişikliği yapmak ve program değişikliği çalışmalarını başlatmak üzere gerçekleştirilecek Olağanüstü Kurultay ise resmen 6 Eylül’de başlayacak ve 9 Eylül’e kadar çalışmalarına Ankara’da devam edecek.

PM toplantısında ayrıca, Can Atalay’ın durumuna ilişkin TBMM’nin 14 Ağustos günü olağanüstü toplantıya çağrılması için Meclis Grubu’na görev verildi. Bu kapsamda en yüksek imza sayısı ile başvuru yapılması için TBMM’de bulunan siyasi partilerle de temas kurulacak. Toplantı başvurusunun, diğer parti temsilcilerinin katılımıyla Meclis Başkanlığına teslim edilmesi planlanıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.