Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğünce sünnet ettirilen 20 çocuk için şölen düzenlendi - Haber 1Haber 1

Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğünce sünnet ettirilen 20 çocuk için şölen düzenlendi

Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğünce sünnet ettirilen 20 çocuk için şölen düzenlendi

20 Ağustos 2024 - 23:41

ABONE OL

BİTLİS (AA) – Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğünce önceden sünnet ettirilen 20 çocuk için toplu sünnet şöleni düzenlendi.

Bitlis'in tarihi mekanları gezdirildikten sonra Tatvan'a götürülerek Van Gölü'nde gezintiye çıkarılan çocuklar, fuar alanındaki etkinliklere katıldı.

Daha sonra kent merkezindeki bir kafede şişme oyun alanında palyaçolar eşliğinde eğlenen çocuklara, çeşitli ikramlarda bulunuldu, Vali Yardımcısı Göksel Yüksel, Vakıflar Bölge Müdürü Ali Osman Ayan ve Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay da akülü araba ve çeşitli hediyeler verdi.

Programda konuşan Ayan, Kültür ve Turizme Bakanlığının İstanbul'da iki noktada olmak üzere, Türkiye'nin 81 ilinde bu etkinliği gerçekleştirdiğini söyledi.

Ayan, "Vakıflarımızın vakfiyelerinde yer alan binlerce yıllık geleneği yaşatmak ve geleceğe aktarmayı amaçlıyoruz. Bugün Sultan 2. Beyazıt Vakfı'nın vakfiyesindeki çocukları sünnet ettirme hayır şartını yerine getiriyoruz. Sünnet programının evlatlarımız için hayırlı olmasını dilerim." dedi.

Tanğlay'ın da konuşma yaptığı şölende, pasta kesildi, semazen, halk oyunları ve havai fişek gösterileri sunuldu.

Şölene, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Fuat Eker, Müftü Mehmet Faysal Geylani, çocuklar ve aileleri katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.