Bakü'de, "Deneyap" teknoloji atölyelerine öğrenci seçimi sınavının ikinci aşaması yapıldı - Haber 1Haber 1

Bakü'de, “Deneyap” teknoloji atölyelerine öğrenci seçimi sınavının ikinci aşaması yapıldı

Bakü'de, “Deneyap” teknoloji atölyelerine öğrenci seçimi sınavının ikinci aşaması yapıldı

09 Eylül 2024 - 18:02

ABONE OL

BAKÜ (AA) – Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığına bağlı Vatandaşlara Hizmet ve Sosyal Yenilikler Devlet Ajansı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının (T3 Vakfı) iş birliğiyle kurulan "Bilim Bakü" merkezinin "Deneyap" teknoloji atölyelerine öğrenci seçiminin ikinci aşaması olan uygulamalı sınav gerçekleştirildi.

Bakü Spor Sarayı'nda yapılan uygulamalı sınavda, 29-30 Haziran'daki yazılı sınava katılan ve 4, 5, 6 ve 7. sınıflardan mezun olan yaklaşık 5 bin öğrenci arasından en yüksek puanı alan 431 kişi yer aldı.

Uygulamalı sınav sırasında adaylar, belirlenen sürede proje ödevini verilen malzemelerle hazırlayıp jüriye sundu. Sunum sırasında problem çözme, orijinal düşünme, yaratıcı ve yenilikçi çözümler bulma, kendini ifade etme gibi beceriler değerlendirildi.

Sınav sonuçları 10 gün içinde açıklanacak. Her iki aşamada toplamda en yüksek sonucu elde eden 80 öğrenci, 3 yıl süreyle "Deneyap" teknoloji atölyelerinde eğitim alma hakkı kazanacak.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığına bağlı Vatandaşlara Hizmet ve Sosyal Yenilikler Devlet Ajansı ile T3 Vakfının iş birliğiyle kurulan "Bilim Bakü" merkezinin "Deneyap" teknoloji atölyelerinde düzenlenen eğitim programı, geleceğin teknolojik yeteneklerinin yetişmesini destekliyor ve ülkenin teknoloji alanında gelişimini hedefliyor.

Programı tamamlayanlar, "Deneyap" mezunları arasına katılarak uzman ağından mentör desteği alma, staj programları ile ulusal ve uluslararası startup yarışmalarına katılma gibi fırsatlar elde edecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.