Ankara'da Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı - Haber 1Haber 1

Ankara'da Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı

Ankara'da Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı

20 Ekim 2024 - 17:25

ABONE OL

ANKARA (AA) – İsrail'in saldırısında yaşamını yitiren Hamas lideri Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazı için Çukurambar'daki Tuba Altınok Camisi önünde toplanan Ankara Filistin Dayanışma Derneği üyeleri, namazdan önce Sinvar'ın vasiyetini okudu.

Namazın ardından kadınlar, erkekler ve çocuklardan oluşan topluluk, sloganlar atarak, ellerinde Sinvar'ın fotoğrafının bulunduğu pankartlarla ABD Büyükelçiliği önüne yürüdü.

Dernek adına burada yapılan açıklamada, Sinvar'ın hayatını davasına adadığı, halkının özgürlüğü için savaşan bir lider olarak tarihe geçtiği, onun yaşamının Filistin halkının işgal altındaki mücadelesinin bir özeti olduğu ifade edildi.

Sinvar'ın "ölüm" ile ilgili sözlerinin de okunduğu açıklamada, Sinvar'ın hapisten çıkar çıkmaz Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü mücadelesine döndüğü, 61 yaşında yaralı haliyle işgalci askerlerle çatıştığı kaydedildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.