Adana'da "Tarımsal Düşünce Hasadı" programı düzenlendi - Haber 1Haber 1

Adana'da “Tarımsal Düşünce Hasadı” programı düzenlendi

– Anadolu Ajansı Çevre Haberleri Müdürü Hale Aydoğmuş, programda AA’nın Türkiye’de bir ilk olarak Nisan 2022’de kurduğu Çevre Haberleri Müdürlüğü Yeşilhat’ın çalışmalarını anlattı

Adana'da “Tarımsal Düşünce Hasadı” programı düzenlendi

20 Şubat 2025 - 17:22

ABONE OL

ADANA (AA) – Adana'da Nişasta Sanayicileri Derneği (NİSAD) tarafından "Tarımsal Düşünce Hasadı" programı gerçekleştirildi.

NİSAD Genel Sekreteri İsmail Kemaloğlu, Çırçır Sanat ve Etkinlik Merkezi'nde düzenlenen programın açılışında, Türkiye'nin tarım ve gıda sektöründe 36 milyar dolardan fazla ihracat yaptığını söyledi.

Türkiye'nin 4,5 trilyon dolarlık dünya tarımsal hasılasından yüzde 1,5 pay aldığını ifade eden Kemaloğlu, "Türkiye'nin 70 milyar dolar civarında bir hasılası var. Yüzde 3'ü alabilir mi, gayet alabilir." dedi.

Kemaloğlu, dünyada yaklaşık 500 milyon ton hububat ihracatı olduğunun bilgisini vererek, şöyle konuştu:

"Bunların yaklaşık 200 milyon tonu Türkiye'nin etrafından geçiyor. Yaklaşık 270 milyon ton yağlı tohumlar ticareti var. Türkiye'nin güney tarafı net ithalatçı olan ülkeler. Ortada ise tarım ve gıda üssü, geçiş köprüsü, muazzam bir potansiyeli olan Türkiye. Önümüzdeki süreçte bu baskın özelliği daha güçlenecek. Üretenler, ihraç edenlerle ithal edenler arasında dünya piyasasında çok daha aktif olacak bir Türkiye olacak."

– Çevre Haberleri Müdürlüğü Yeşilhat

Anadolu Ajansı (AA) Çevre Haberleri Müdürü Hale Aydoğmuş ise programda yaptığı konuşmada, tarım ve gıda güvenliğindeki sorunlar ile medyanın, tarım sektörünün çevresel etkisi konusunda bilgiyi doğrularken başvurduğu kaynaklar ve dezenformasyonla mücadele sürecine değindi.

Aydoğmuş, AA'nın Türkiye'de bir ilk olarak Nisan 2022'de kurduğu Çevre Haberleri Müdürlüğü Yeşilhat'ın çalışmalarını da anlattı.

Programa katılan Tarım ve Orman Bakanlığından yetkililer, kurum başkanı ve il müdürlerinin yanı sıra akademisyen, gazeteci, yazar, mühendis, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) uzmanları, sektör temsilcileri ve çiftçiler, tarım ve gıda sektörü iletişiminde yeni bir anlayış ortaya koyabilmek, endişelerin kaynağına inebilmek ve çözüm öncelemek amacıyla fikirlerini sundu.

Programda, kum sanatı sanatçısı Metin Çakar da katılımcılara gösteri sundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.