Adana'da helikopterin kırıma uğradığı bölgede inceleme yapıldı - Haber 1Haber 1

Adana'da helikopterin kırıma uğradığı bölgede inceleme yapıldı

– Kozan ilçesindeki Gökdere Barajı’na düşen helikopterin karaya çıkarılması için yarın çalışma başlatılması planlanıyor

Adana'da helikopterin kırıma uğradığı bölgede inceleme yapıldı

03 Ağustos 2024 - 20:00

ABONE OL

ADANA (AA) – Adana'nın Kozan ilçesinde, dün orman yangınına müdahale eden helikopterin su almaya çalışırken kırıma uğradığı bölgede inceleme gerçekleştirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı personeli ile Orman Genel Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinden oluşan heyet, "Mi-8" tipi helikopterin düştüğü Gökdere Barajı'nın çevresini gezdi.

Heyet, helikopterin sudan çıkarılması için yarın başlatılması planlanan çalışmalar öncesi inceleme yaptı.

İncelemede, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilen 3 Rus uyruklu mürettebat da yer aldı.

Suyun yaklaşık 35 metre derinliğindeki helikopterin, çeşitli yöntemlerle yüzeye çıkarıldıktan sonra vinçle karaya taşınacağı öğrenildi.

Kızlarsekisi Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün çıkan orman yangınına müdahale için Göksu Çayı üzerindeki Gökdere Barajı'ndan su almaya çalışan helikopter kırıma uğramış, kurtarılan 3'ü Rus uyruklu 5 mürettebat hastaneye kaldırılmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.