Yüksek yargıda depremden etkilenenler için yardım kampanyası - Haber 1Haber 1

Yüksek yargıda depremden etkilenenler için yardım kampanyası

Yüksek yargıda depremden etkilenenler için yardım kampanyası

08 Şubat 2023 - 17:35

ABONE OL

ANKARA (AA) – Yüksek yargı organlarınca, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere gönderilmek üzere ayni ve nakdi yardım kampanyaları başlatıldı.

Yargıtay Başkanlığından yapılan açıklamada, depremlerden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana'da yaşayan depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldığı bildirildi. Açıklamada, yardım malzemelerinin toplanmaya başlandığı belirtildi.

Danıştay Başkanlığınca da depremzedelere gönderilmek üzere maddi yardım kampanyası başlatıldı. Danıştay adına oluşturulan banka hesabında toplanacak paralar, daha sonra AFAD'ın "Deprem Bağış" hesabına aktarılacak.

Yardım kampanyası düzenleyen bir diğer yüksek yargı organı da Anayasa Mahkemesi oldu. Bu kapsamda kurum içinde yardım malzemeleri ve maddi destek amaçlı yardımlar toplanmaya başlandı.

Yüksek Seçim Kurulunca da (YSK) depremzedeler için kurum içinde yardım kampanyası düzenlendi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.