Kur'an kurslarında 4-6 yaş çocuklara değerler ve temel dini vecibeler öğretiliyor - Haber 1Haber 1

Kur'an kurslarında 4-6 yaş çocuklara değerler ve temel dini vecibeler öğretiliyor

Kur'an kurslarında 4-6 yaş çocuklara değerler ve temel dini vecibeler öğretiliyor

30 Aralık 2021 - 13:50

ABONE OL

ANKARA (AA) – Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 4-6 yaş Kur'an kurslarının önemini vurgulayarak, Hz. Peygamber'in, 7 yaşına gelinceye kadar çocuklara değerlerin, temel dini vecibelerinin öğretilmesini buyurduğunu belirtti.

Erbaş, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

"Peygamberimiz çocuklarımıza 7 yaşına kadar sevginin, saygının, doğruluğun güzelliğini; yalanın, iftiranın kötülüğünü; değerlerimizi, abdest nasıl alınır, namaz nasıl kılınır gibi temel dini vecibeleri öğretmemizi istiyor. 4-6 yaş Kur'an kurslarımızda bunun eğitimini veriyoruz."

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.