Kırıkkale'de yaralı halde bulunan saz delicesi tedavi altına alındı - Haber 1Haber 1

Kırıkkale'de yaralı halde bulunan saz delicesi tedavi altına alındı

Kırıkkale'de yaralı halde bulunan saz delicesi tedavi altına alındı

12 Aralık 2022 - 10:50

ABONE OL

KIRIKKALE (AA) – Bahşılı ilçesinde başı ve gözünden yaralanmış halde bulunun saz delicesi kuşu tedavi altına alındı.

İlçede yaşayan Beyti Çağlayan, Ata Dönmez Mahallesi Kanuni Sultan Süleyman Caddesi'nde yürüdüğü sırada uçamayan bir kuş fark etti.

Bilgi verilmesi üzerine bölgeye gelen İlçe Tarım ve Orman Müdürü Davut Balcı, saz delicesi olduğu belirlenen kuşu besledi.

Daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Kırıkkale Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen kuş, tedavisi için Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesine götürüldü.

Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanın sol gözü ile başında darbe izine rastladıklarını belirterek, "Duyarlı gencimize teşekkür ederiz. Vatandaşlarımızın bu gibi durumlarda daha duyarlı olup, yetkililere bilgi vermelerini istiyoruz." dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.