Kırgızistan'dan enerji sektörüne yatırım çağrısı - Haber 1Haber 1

Kırgızistan'dan enerji sektörüne yatırım çağrısı

Kırgızistan'dan enerji sektörüne yatırım çağrısı

02 Kasım 2021 - 15:50

ABONE OL

BİŞKEK (AA) – Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, gelişmiş ekonomilerden girişimcileri ülkesinin enerji sektörüne yatırıma davet etti.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Caparov, İngiltere'nin Glasgow kentinde gerçekleştirilen 26. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı'nda (COP26) konuşma yaptı.

Ülke topraklarının yüzde 90'ının dağlık bölgeler olduğuna dikkati çeken Caparov, "Gelişmiş ekonomilerden yatırımcıları hidroelektrik sektörüne karşılıklı yarar sağlayan yatırımlara davet ediyorum." ifadesini kullandı.

Caparov, Kırgızistan'ın yeşil ekonomik büyüme ve karbon nötrlüğü konusunda hedefine ulaşmak için dış desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Bugün Kırgızistan, dünyanın geri kalanı gibi Glasgow'un kararlarını bekliyor. Bu bağlamda, Glasgow'da alınacak kararlar arasında gelişmekte olan dağlık ülkelerin ihtiyaçlarının karşılanması için Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde özel bir fon oluşturulmasını öneriyoruz."

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.