Kampüslerdeki çorba çeşmelerinden farkındalık için glütensiz çorba aktı - Haber 1Haber 1

Kampüslerdeki çorba çeşmelerinden farkındalık için glütensiz çorba aktı

Kampüslerdeki çorba çeşmelerinden farkındalık için glütensiz çorba aktı

09 Mayıs 2022 - 16:40

ABONE OL

BURSA (AA) – Bursa Büyükşehir Belediyesinin kentteki üniversite kampüslerinde yer alan çorba çeşmelerinden, "9 Mayıs Dünya Çölyak Farkındalığı Günü" dolayısıyla glütensiz çorba ikram edildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye ramazan ayında glütensiz gıda desteğinde bulunduğu çölyak hastaları için farkındalık oluşturacak yeni bir etkinlik düzenledi.

Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi kampüslerinde her gün 2 bine yakın öğrenciye bir öğününü ücretsiz karşılama imkanı sunulan çorba çeşmelerinden, Dünya Çölyak Farkındalığı Günü nedeniyle glütensiz çorba dağıtıldı.

Glütensiz çorba ve ekmek ikram edilen üniversiteliler, bu sayede çölyak hastalarıyla empati yapma imkanı buldu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.