Büyük bir tahliye konvoyunun Mariupol'dan çıkmasına izin verildi - Haber 1Haber 1

Büyük bir tahliye konvoyunun Mariupol'dan çıkmasına izin verildi

Büyük bir tahliye konvoyunun Mariupol'dan çıkmasına izin verildi

15 Mayıs 2022 - 13:30

ABONE OL

KİEV (AA) – Ukrayna makamları, Rusya’nın kuşattığı Mariupol’dan büyük bir tahliye konvoyunun çıkmasına izin verildiğini bildirdi.

Mariupol Belediye Başkanı Yardımcısı Petro Andryuşçenko, yaptığı açıklamada, Rus güçlerinin, Mariupol'da yaşayanların araçlarından oluşan büyük bir tahliye konvoyunun, 3 gün beklettikten sonra Ukrayna'nın kontrol ettiği Zaporojiya'ya geçmesine izin verdiğini kaydederek, tahliye konvoyunda 500 ila 1000 aracın bulunduğunu aktardı.

Söz konusu tahliyenin, Rusya'nın savaş açmasından bu yana kuşatma altındaki Mariupol’dan tek seferde yapılan en büyük tahliye olduğu belirtildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.