Quick Sigorta iştiraki Qpay faaliyete geçti - Haber 1Haber 1

Quick Sigorta iştiraki Qpay faaliyete geçti

Quick Sigorta iştiraki Qpay faaliyete geçti

25 Temmuz 2024 - 18:00

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Quick Sigorta iştiraki Qpay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ, faaliyete başladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Quick Sigorta'nın yenilikçi iştiraki Qpay, Merkez Bankasının verdiği izin ve Resmi Gazete'de yayımlanan kararla faaliyete geçti. Quick Sigorta iştiraki olan ve Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun kapsamında kurulan Qpay, elektronik para ihracı hizmetini de sunmak üzere elektronik para kuruluşu olarak faaliyet gösterecek.

Faaliyet izni kapsamında QPAY, ödeme hesabına para yatırılması ve ödeme hesabından para çekilmesine imkan veren hizmetler de dahil olmak üzere ödeme hesabının işletilmesi için gerekli tüm işlemlerin yanı sıra ödeme kartı ya da benzer bir araçla yapılan ödeme işlemiyle düzenli ödeme emri dahil para transferini, ödeme aracının ihraç veya kabulünü ve para havalesi yapılmasını sağlayacak, fatura ödemelerine aracılık edilmesine yönelik hizmet verecek.

Elektronik para kuruluşları, şirket nezdinde açılan ve alınan fon tutarı kadar ödeme işlemi yapılmasını sağlayan çevrim içi hesaplar. Elektronik para hesabıyla mal veya hizmet alımının yanı sıra her türlü ödeme işlemleri de yapılabiliyor.

– Qpay, elektronik cüzdan ve ödeme platformu olacak

Açıklamada görüşlerine yer verilen Maher Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Uluçeçen, Qpay'in, kullanıcısına maksimum fayda sağlamaya yönelik altyapı ve hizmetleri, e-para ve diğer finans hizmetleriyle birleştiren bir elektronik cüzdan ve ödeme platformu olacağını bildirdi.

Uluçeçen, yapay zekaya dayalı skorlama, dinamik kampanya yönetimi ve alternatif, kolaylaştırılmış ödeme yöntemleri üzerine teknoloji ve inovatif yaklaşımlar geliştireceklerini belirterek, "Qpay, kendi ödeme altyapıları ve ekosistemini oluşturarak Maher Holding bünyesindeki tüm hizmetlerin ve doğrudan kazanımların müşterilere sunulacağı bir platforma evrilecek." ifadesini kullandı.

Qpay Genel Müdürü Onur Baran Çağlar da hayatın her alanına dokunacak ve işlemleri kolaylaştıracak finansal cüzdan olarak yola çıktıklarını, "Avantajlı, Anında, Yanında" sloganıyla piyasaya yenilikçi, öncül ve sürdürülebilir iş modelleri sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

Çağlar, şu değerlendirmede bulundu:

"Uçtan uca dijital ve sıfır karbon ayak izli süreçleriyle içinde bulunduğumuz sigorta ekosisteminin ülke geneline yaygın paydaşlarıyla kamunun en büyük hedeflerinden biri olan finansal kapsayıcılığı sağlamayı önceleyen, teknolojiyi ve ekosistem kurmayı merkeze alan, bankacılık sistemi dışında kalan vatandaşların bugünkü gereksinimlerini, teknoloji gelişim ivmesiyle gelecek kuşakların ihtiyaçlarını karşılayacak yenilikçi Elektronik Para, Ödeme/Tahsilat, Transfer ve Finansal Teknoloji ürün ve servisleri sunacağız."

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.