Silahlı çeteler birbirine girdi, bir haftada 120 kişi öldü - Haber 1Haber 1

Silahlı çeteler birbirine girdi, bir haftada 120 kişi öldü

Silahlı çeteler birbirine girdi, bir haftada 120 kişi öldü

04 Ekim 2021 - 1:42

ABONE OL

Batı Afrika ülkesi Nijerya’da, artan silahlı saldırıları nedeniyle bir haftada en az 120 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

ABUJA (AA) – Ulusal basında yer alan haberlere göre, güvenlik sorunları nedeniyle 24 Eylül’den 2 Ekim’e kadar ülkenin farklı bölgelerinde silahlı saldırılar düzenlendi.

Bu saldırılarda aralarında 2 polisin ve 2 askerin bulunduğu en az 120 kişi yaşamını yitirirken, çok sayıda kişi yaralandı. Saldırılarda çok sayıda ev kundaklanırken, onlarca kişi de kaçırıldı.

Saldırıların çoğu ülkenin kuzeybatı ve kuzeydoğu bölgelerinde silahlı çeteler tarafından düzenlendi.

Nijerya’nın kuzeybatısında, zaman zaman hayvancılıkla meşgul olan Fulaniler ile çiftçilikle geçinen bazı kabileler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Hayvanlarını otlatmak için ülkenin güneyine göç eden Fulaniler, çiftçilerin kendilerine saldırdığını iddia ediyor. Fulaniler, otlattıkları hayvanlarını çiftçilerin çalmaya çalıştığını da öne sürüyor.

Silahlı çeteler de bu çatışmalardan yararlanarak saldırılar düzenleyerek bölge halkını rehin alıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.