Sağlıklı bir dünya için gözler bu Kongre'deydi… - Haber 1Haber 1

Sağlıklı bir dünya için gözler bu Kongre’deydi…

11 Ekim 2014 - 14:13

ABONE OL

Washington DC’de, 90 ülkeden temsilcilerin katılımıyla 7. si düzenlenen “Dünya Medikal Turizm ve Global Sağlık Kongresi”, 20-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Toplam 50.000 m2 fuar alanında yapılan ve 3000’in üzerinde katılımcının yeraladığı Kongre; bakanlıklardan sağlık kuruluşlarına, sağlık turizm şirketlerinden sigorta firmalarına kadar geniş bir yelpazede sektör temsilcisini biraraya getirdi. Kongre’nin Diamond Sponsoru Meksika, pazarda ciddi bir oyuncu olacağını ve pastadan önemli bir paya talip olduğunu açıkça gösterdi.

Kongre’deki ana konferanslara ilave olarak her yıl düzenlenen Forum ve Summitler yine büyük ilgi gördü. Sektör oyuncularının gerçek verileri paylaştığı bu ortamda, başarı hikayelerinden farklı uygulama modelleri ve öneri paylaşımları çıktı.

B2B toplantıların yanında; network yaratım konusunda Kongre’ye damgasını vuran Global Bakanlık Summiti, Karayipler Bakanlık Summiti, Medikal Direktörler Summiti, Global Kadın Liderler Summiti ve Bupa Global Tedarikçi Summitti yapıldı. Forum ve Summitlerin başlıcaları bu şekildeydi ancak tamamına ulaşmayı arzu edenler Kongre’nin web sayfasına başvurabilirler: www.medicaltourismcongress.com

2. GLOBAL KADIN LİDERLER SUMMITTI

Geçen yıl konuşmacı olarak katıldığım ve “Türkiye’de Kadın Lider Olmak” temasıyla paylaşımlarda bulunduğum Dünya Sağlık Sektörü Kadın Liderler Summiti’nin 2. yılında, kadın olmanın avantaj ve dezavantajlarının tüm dünyada hemen hemen aynı olduğu görüldü. Şartlar, konum ve milliyet ne olursa olsun kadının misyonu değişmiyor! Hem evin, hem şirketin, hem de ülkenin gelecek vizyonunu oluşturan en önemli etken kadın oluyor. Zorluklar farklı olsa da, bunu aşacak güç ve inanç başarı için ortak kaynak oluyor. Bu summitilere; sağlık, turizm ve sigorta sektörlerinde çalışan kadın liderler davet ediliyor. Oturumlarda daha sağlıklı bir dünya için paylaşımlarda bulunuluyor ve dünya çapında büyük bir network ağı oluşturuluyor.

BÖLGESEL FORUMLAR

Dünya Medikal Turizm ve Global Sağlık Kongresi’nde, bölgesel forumlar da düzenlendi. Avrupa, Asya, Latin Amerika, Ortadoğu, USA/Kanada, Karayipler ve Afrika’dan oluşan bölgelerde; dinamikler, avantaj ve dezavantajlar masaya yatırıldı. Forum’daki her temsilci; diğerinin önceliklerini öğrenip, kendi pazar stratejisini oluşturmak için önemli bilgiler edinme fırsatı buldu.

ENDÜSTRİ FORUMLARI

Medikal Turizm Aracı Kurum Forumu, Sigorta Acentesi & Broker Forumu, Hastane ve Sağlık Hizmetleri Sağlayıcı Forumu, Otel ve Konaklama Forumu temsilcilerinin biraraya geldiği Endüstri Forumu’nda; varolan rekabet içerisinde sektörün büyümesi için gerekli olan sorunlara ortak çözüm bulmak ve yeni katılanları teşvik etmek üzere paylaşımlarda bulunuldu.

5. GLOBAL BAKANLIK SUMMITTI

Global Bakanlık Summitti; Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlıkları, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlıkları, Konsolosluklar, Ticari Ateşeler, Büyükelçiler, Saülık Sektör Üst düzey yöneticileri ve Sağlık Ateşelerinin katılımı ile ülkesel bazda sağlık turizm politikalarının paylaşıldığı ve kurgulandığı üst düzey bir Summit.

Dünya Kongresi’nde ilk kez Avrupa kıta ülkeleri birlikte çalışmalara başladı.

İlk kez bu Kongre’de, Avrupa kıta ülkeleri için ayrı bir bölümde fuar alanı hazırlandı. Kıtasal dinamiklerin farklılıkları sebebiyle ayrı konferans ve forumlar düzenlendi.

Kongre’nin, Avrupa konferanslarında; Polonya, İspanya, Fransa, İtalya, Avusturya, Bulgaristan, Güney Kıbrıs, Hırvatistan,Gürcistan, Almanya, İrlanda, Hollanda, İsveç, İsviçre, İngiltere, Türkiye ve Rusya sektör temsilcileriyle katılım sağladılar.

TÜRKİYE GEÇ KALMAMALI!

90 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Kongre’nin sonunda görülüyor ki; Türkiye, rekabetin yoğun olduğu bir coğrafyada ve sahip olduğu avantajları zaman kaybetmeden, akıllı adımlarla hayata geçirmek zorunda. Polonya, Yunanistan ve Rusya diğer ülkelere nazaran ‘Medikal Turizm’ de daha hızlı yol alıyor. Konuyu, devlet politikası haline getirmiş bu ülkeler, pastadan en büyük payı alabilmek adına hızla yatırım yapıyorlar. Özellikle Yunanistan, Atina ve Güney Kıbrıs’ı sağlık turizm destinasyonu yapmak için büyük projelere imza atmaya hazırlanıyor.

Avrupa ülkelerinin sağlık turizm sektöründe, dünyanın bu konuda marka olmuş destinasyonlarıyla rekabet edebilmesi için başlattığı çalışmalara önümüzdeki yıllarda Medikal Turizm Derneği ( MTA USA ), Avrupa kıtasına özel kongre ve fuar organizasyonunun ihtiyacı sebebiyle ayrı Kıtasal bir kongre olacağının sinyallerini verdi. Dünya Medikal Turizm ve Global Sağlık Kongresi, önümüzdeki yıl Orlando’da (27-30 Eylül 2015) düzenlenecek.

Avrupa kıtasına özel düzenlenecek Kongre’nin, Türkiye’de düzenlenmesi dileğiyle bir sonraki yazıda buluşuncaya dek sağlıcakla kalın…

Selin’den…
Selin S. Yıldırım
Medikal Turizm Derneği USA
Avrupa Başkanı
yildirim@turcomoney.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.