İnanıyorsanız olur! - Haber 1Haber 1

İnanıyorsanız olur!

01 Ekim 2015 - 17:17

ABONE OL

Büyük devlet adamlarının hikayelerini, büyük başarılara imza atan askerlerin/komutanların otobiyografilerini, bodrumdan zirveye çıkan işadamlarının hayat çizgilerini okuduğumda hep aynı şey karşıma çıkıyor: İnanç, büyük hayaller/hedefler, azim ve o hayali gerçekleştirmek için bitmek tükenmek bilmeyen mücadele…

Bugüne kadar siyaset ve iş dünyasında tanıştığım, zirveye çıkan insanların arka planlarını öğrendiğimde de bu tablo çıktı karşıma. Eğer bir hayaliniz varsa, bu hayali gerçekleştireceğinize inanıyorsanız, bunun için önünüze çıkacak engeller karşısında yılmıyor ve “pes etmek yok” diyorsanız hayalinizi eninde sonunda gerçekleştirirsiniz. Etrafınıza bakın bunun sayısız örneklerini görürsünüz…

İşte tam da bu anlattığım tabloya uyan, hikayesini öğrendiğimde beni çok heyecanlandıran şirketlerden biri de Defacto… 2003 yılında kurulan Defacto, 10 yıl gibi kısa bir sürede milyar dolarlık ciroya ulaştı. Türkiye’de 63 şehirde ve 7 ülkedeki toplam 310 mağazası, 8 bin 300 çalışanı ile faaliyet gösteren Defacto’yu bu noktaya taşıyan, ortakların azmi, inancı ve mücadelesi. Sonuçta ortaya uluslararası büyük bir başarı hikayesi çıkarmış. O kadarki dünya yatırım devi Franklin Templeton Investments’in bile dikkatini çekmeyi başarmış. Daha fazla detay vermemeyim. Siz en iyisi bu çok ilginç başarı öyküsünü dergimizin sayfalarında okuyun… Hem gururlanacak ve hem de başarıya giden yolun püf noktalarını öğreneceksiniz…

170 MİLYONLUK DEV PAZAR SİZİ BEKLİYOR!

Afrika’nın bakir ülkesi Nijerya, çok ilginç özelliklere sahip. Yatırımcılar için değişik sektörlerde büyük fırsatlar var. Ama bir yandan da terör ve altyapı sorunları başta olmak üzere riskler var. Uluslararası vergi ve danışmanlık şirketi Deloitte, çok çarpıcı bir Nijerya Raporu hazırladı. Yeni pazar arayan, iş imkanı için fırsat kollayan yatırımcılar ve işadamları Nijerya Raporu’nu mutlaka okumalı.

FOREKS PİYASASINDA KUR RİSKİ NASIL ÖNLENİR?

Döviz kurlarının bir hayli dalgalı olduğu şu dönemde, özellikle dövize dayalı iş yapan firmalar, girişimciler hop oturup hop kalkıyor. İşte Turcomoney’nin değerli yazarı ve GCM Menkul Kıymetler Genel Müdürü Alper Nergiz, foreks piyasasında kur riskini en aza indirmenin yollarını çok çarpıcı bir yazıyla kaleme aldı.

ARAP İŞADAMLARI, TÜRKİYE’YE AKIN EDİYOR

Ortadoğu iç savaş nedeniyle kaynıyor. Körfez bölgesi, yanı başındaki gelişmeler nedeniyle endişeli. Kuzey Afrika ülkeleri, siyasi kargaşa yüzünden gergin. Kaos ortamından kaçan Arap işadamları, güvenli liman olarak gördükleri Türkiye’ye akın ediyor. Bu yüzden başta gayrimenkul sektörü olmak üzere birçok sektör, hareketli. Türkiye ile Körfez ülkeleri arasında köprü kuran Daleel Grubu Başkanı Dr. Muhammed El- Mufarreh bu konuyla ilgili merak edilenleri Turcomoney’e anlattı.

İÇ DENETİM EKİ

Bu ay okurlarımıza dergimizle birlikte Türkiye İç Denetim Enstitüsü’nün çalışmalarını içeren, iç denetim sistemi ile ilgili merak edilen tüm soruların cevabını bulabileceğiniz güzel bir ek de veriyoruz. Firmaları, devleti yakından ilgilendiren bu önemli çalışmayı tüm işadamları ve yöneticiler okumalı.

Tüm okurlarımızın Kurban Bayramı’nı, Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, sağlık, mutlu ve bol kazançlı günler diliyoruz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.